I veckan var jag, min sambo, mina killar med kompis och flickvän i Dalsland och semestrade. Helt underbart. Sol, brygga Dalslands kanal, bastu, grill och en skog full av svamp och smultron.

Asfaltskidsen fick en riktig dos av lantlivet och det är något härligt gammeldags över en sejour på landet, långt bort från replokaler och X Box.

Men en liten tripp till verkligheten gjorde vi, när vi tog en sväng till (Fucking) Åmål och lyssnade på lite blues under Åmåls internationella bluesfestival. Åmål kokade av värme, raggare, bluesdiggare och överförfriskade medelålders män som pimplade öl i buskagen. Småstadslivet när det är som bäst på sommaren…

Som tur var hittade vi tillfälle för rock ´n rollarna att få utlopp för sina musikaliska behov, även här ute på landet.

Jag gillar Åmål. Det är en gullig stad, med fina träkåkar, belägen vid Vätterns strand.  Och just den här helgen, vimlade det av båtar, vespor och vackra gamla femtiotalsbilar. Jag är såld på femtiotalet och hade säkert kört runt i en rosa Cadillac med Elvis på högsta volym och håret i en hövolm med nybakad bulle som stoppning, när det begav sig.

Trippen till Åmål fick mig i riktigt femtiotalsmood och därför bakade jag en av historiens godaste och antagligen onyttigaste  fikakaka…

Varsågoda!

RADIOKAKA

Ca 10-15 bitar

150 g kokosfett
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
ca 15 Mariekex

GÖR SÅ HÄR

1. Använd en avlång bakform och klä den med plastfolie.
2. Smält kokosfett och choklad över ett vattenbad.
3. Vispa ägg och florsocker luftigt.
4. Blanda i chokladen och rör ihop till en smet.
5. Bred ett lager smet på botten av formen.
6. Lägg på ett lager Mariekex.
7. Varva sedan chokladsmet och Mariekex och avsluta med chokladsmet på toppen.
8. Ställ i kylen i ca sex timmar, tills den stelnat.

Så rock ´n roll!

Pernilla