Idag fick jag besök av  Malmötidningen/Vi som bor på Näset, för en intervju. Jag bor ju inte direkt på Näster (Skanör/Falsterbo) men de ville läsa lite om mina eskapader, så gärna för mig.

Det har blivit en och annan intervju sedan Mästerkocken, men idag blev det mer av ett personporträtt än enbart Mästerkocks-upplevelser.

Jag är själv journalist och gillar framför allt personporträtt, där man får tränga djupare ner i ”intervjuoffrets” historia  men idag var det jag som var ”offret”. (Man säger så i journalistkretsar). Det är väldigt nyttigt att bli intervjuad om sig själv och sitt liv, eftersom det sätter perspektiv på vad man gjort, vad man gör och vad man har för framtidsplaner.

Ny karriär…

Maria (journalisten) och jag hade en lång, trevlig pratstund vid mitt köksbord och drack kaffe, mumsade på citronkladdkaka och pratade om mitt liv. Jag insåg då hur viktig Mästerkocken och mitt byte av bana i livet har varit. Jag har blommat ut helt enkelt. Att laga mat är för mig är att ge en bit av mig själv och det är en mycket viktig bit. Mitt innersta. Mina känslor, min kärlek, min ambition.

Kul karriär men inte direkt djupsinnigt

Under mina år som modell, skönhetsredaktör och manusförfattare, har det varit mycket yta  men också försök till att gräva djupare i projekt och visa vem jag är som skribent. Kanske min kortfilm Ester speglar just det här, känslan av att vara någon annan på insidan.   Men det är sällan jag fått möjligheten, eller kanske vågat visa vem jag är på riktigt.

Jag och syrran i kampen för att berätta Anna Q – the true story – och vi ger oss inte!

När jag lagar mat är jag mig själv. Då visar jag min omvärld vem jag är. Varför jag har det behovet, är säkert en helt annan historia, men min matlagning, som jag nu är på väg att utveckla till ett yrke,  är en oerhört viktigt och  stor bit av mig.  Hur kan man värdera det? Det är inte lätt.

För mig är det värt mycket. För andra…det återstår att se.

Mat gör mig lycklig

Jag har haft förmånen att omvandla min passion för mat till ett arbete och det värderar jag högt.  Det är  kärleken till matlagningskonsten som driver mig och det är en känslig konstart.   Om min matlagning blir slentrian och ”ihålig” kommer jag sluta och göra något annat. Det gäller bloggandet, catering, reklam- och webbproduktion och jobbet som matskribent. Förlorar jag passionen, då försvinner en bit av mig.

Det var en bra intervju idag och en nyttig insikt för mig. Den har gjort mig ännu säkrare på att jag är på rätt väg och kommer kämpa på för att behålla passionen till min matlagning och sprida den till den som förstår och vill ta del av den. Mina filmprojekt kommer jag fortsätta med. Som hobby.

Ibland måste man prata högt för att förstå vart man är på väg.

Varsågoda!

CITRONKLADDKAKA MED FROSTING

ca 10-12 bitar

150 g smör
1 citron
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1, 5 dl vetemjöl

FROSTING
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelfiaost

citronzest
citronmeliss

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smör och låt svlana.
2. Smörj en form med smör
3.Riv citronskalet och pressa ut saften ur citronen.
4. Vispa ägg och strösocker luftigt i en bunke.
5. Tillsätt vaniljsocker, citronskal och citronsaft. Vispa.
6. Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet och rör ner det med en slickepott.
7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 35-40 min. Låt kakan svalna.

FROSTING
1.Vispa ihop mjukt smör, florsocker, vaniljsocker så att det blir krämigt.
2. Vispa i Philadelfiaosten.
3. Bred ut frostingen över kakan och ställ kallt en stund.

Ha det så gott!

Pernilla

2 svar

  1. Hej!
    Som trogen prenumerant av Allers ( sedan 1968) så hittar jag ofta många, bra och goda recept! Så kul att prova nya recept!! Till min födelsedag så skulle jag göra din citronkladdkaka med grädde och jordgubbar. I receptet stod det att den skulle gräddas i 35 minuter! Det blev katastrof! Jag gjorde en ny sats och gräddade MYCKET längre. Trots detta så ville den inte riktigt hålla ihop! Svår att få bort ur formen med löstagbar kant. Nu täcker jag den med grädde och jordgubbar i morgon och bjuder på den i alla fall! Min fråga är …. vad är det som inte stämmer? Har du något knep som inte blev utskrivet i tidningen? Är proportionerna riktiga? MVH Yvonne

    1. Hej Yvonne! Det är härligt med trogna prenumeranter och jag hoppas du får ut spännande upplevelser av mina recept. Men tråkigt att din kaka inte höll ihop…Jag kan inte riktigt förstå vad som har hänt, men vi bakade den i en min grannes ugn och jag vet att den fick stå inne längre än jag tänkt från början. Det står ca 35 min i receptet och det kan ju vara olika från ugn till ugn. Viktigt är också att smöret svalnat när du blandar i det och att vetemjölet och smöret vänds ner försiktigt. Vispa på låg hastighet eller vänd ner med en slickepott. Smörj också formen, så ska det vara lättare. Igår var det en kollega på min sambos jobb som bakade kakan och det hade gått bra….så det ska inte vara fel på proportionerna. Jag hoppas det lyckas bättre nästa gång och att du fortsätter pröva mina recept. Ha det gott och lycka till! Pernilla

Kommentarer är stängda.