Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Så gör du dina egna ravioli

Print Friendly

Pasta är det bästa jag vet. Förr tyckte jag att Barilla var det enda alternativet och ratade den färska pastan som man kunde köpa i affären. Jag tyckte den var för mjölig och kladdig, men när jag blev med pastamaskin och började göra egen pasta, så ändrade jag uppfattning helt. Hemmagjord pasta är bland det godaste som finns.

SÅ HÄR GÖR DU EGNA RAVIOLI

PASTADEG

2 dl vetemjöl
2 dl durumvetemjöl
2 ägg
1 äggula
2msk olivoja
2 msk vatten
1 nypa havssalt

GÖR SÅ HÄR

RAVIOLI

1. Häll upp mjölet i en hög på ett bakbord (eller i en degbunke. Det är lättare. Då rinner inte allt ut på bordet om mjölhögen skulle ”öppna” sig).

2. Gör en grop i mjölet och knäck äggen och lägg dem i fördjupningen.
3. Tillsätt olivolja, vatten och en nypa havssalt.

4. Använd en gaffel och vispa ihop mjölet, äggen, olivoljan och vattnet tills du fått en deg.

5. Knåda i sex min.

6. Slå in pastadegen i plastfolie och låt vila i ca en timme i kylen.

6. Kavla degen tunn och i långa breda längder. Använd pastamaskin eller kavel.

7. Fördela en klick färsblandning med ca 2-3  cm mellanrum. (Här kan du använda vilken fyllning som helst, svamp, skaldjur, kyckling,,,)

8. Täck med ett lock av pasta.

9. Skär ut raviolis.

10 Tryck till dem i kanterna så att inte färsen flyter ut när du kokar dem.
11. Koka i saltat vatten i ca tre min.

Tips! Mjöla pastan lite innan du kokar dem, så kladdar de inte ihop.

Lycka till!

Foto: Peter Erlandsson

Pernilla Elmquist

Comments