I går var det skärtorsdag och en tradition som går långt tillbaka är ju att  fara till Blåkulla  och ha lite rajtantajtan…om man är häxa dvs.

När jag bodde på landet, träffades ett gäng starka, roliga tjejer varje skärstorsdag under nästan tio år. Vi kallade det Häxafton men det hade ingenting med svartkonst att göra, bara en kväll för  tjejer, där vi bara ”var” och gjorde det vi kände för. Kareoke var t ex en sån där grej som INGEN någonsin skulle göra…..men när den väl var på plats…då förvandlades flera av tjejerna till rena rama schlagerdrottningarna.

Bubbel i solen – ett måste!

Vi pratade varken jobb, barn, män eller pojkvänner, utan lagade mycket mat, drack gott, sjöng, dansade och ylade lite mot månen om den var full och hade hur kul som helst till långt in på morgonkulan. Att se solen gå upp, var ett måste.

Killarna i byn där jag bodde då, smög alltid runt huset där vi var, för att försöka ta reda på vad vi EGENTLIGEN gjorde den natten. Men de fick aldrig komma över tröskeln, och det gjorde dem ändå mer nyfikna.

Syrran hade med sig vin och dotterns partyglas

Idag bor jag i stan och när jag flyttade hit, försvann traditionen Häxafton. Men igår var den tillbaka! Igår träffade jag min gamla väninnan Mona och min syrra Petra på en kulle i en park i Malmö. Jag säger inte var den ligger, för det är en ”hemlig” plats. Vårt nya Blåkulla!

Blåkulla 2011

Vi kommer träffas där varje skärtorsdag f o m nu och är du en riktig ”häxa” med hjärtat på det rätta stället och styrkan att vara dig själv och njuta av livet, så kommer du få reda på var denna hemliga plats är inför nästa Skärstorsdag och är hjärtligt välkommen. De finns bara tre riktlinjer: Mat, dryck och var dig själv. Sång, står ofta högt på listan och igår var det musikaler på agendan. Vi sjöng flera stycken ur kända musikaler som Hair, Jesus Christ Superstar (det är ju påsk!) och favoriten Cabaret.

Vi drack skumpa och åt färska räkor, vitlöksostar och en enkel men riktigt god röra på majonäs, crème fraish, rödlök, gräslök, citron, salt&peppar.

Ishink i plastpåse.

Mona hade t o m med sig en provisorisk ishink i form av en plastpåse fylld med is! Precis så ska det vara en riktigt häxafton!

Vi kanske ses nästa skärtorsdag!

Glad Påsk!

Pernilla