Final i Sveriges Mästerkock!

Louise eller Jennie? Dessa två unga tjejer har så” mycket mat i sig” , som Per Morberg brukar säga. Jag har följt dem, tävlat med dem, tävlat mot dem och fått vänner för livet.

En fena i köket

Visst har den här resan varit lång, tuff och alldeles, alldeles underbar och jag är glad för att de här två tjejerna står där nu, även om det är ”lite trist” att inte ha fixat det hela vägen. Hade varit roligt att slå tjejerna på ”fiskfingrarna”:).

Linda Tjällberg och Jennie Benjaminsson

Vi fick alla vara med på finalen och heja på. Det var första gången vi sågs alla fjorton på länge och det kändes lite som att komma hem. Vi hade ju blivit som en liten familj under resans gång.

Vi samlades på vårt gamla ”hem”, Clarion Sign, och åkte som vanligt ut till studion i Nacka för att se när Louise och Jennie drabbade samman i den första Mästerkocksfinalen någonsin.

Hela familjen samlad igen

Jag både ville vara i deras kockrockar och inte. Pressen var enorm där nere vid de två köken, som för dagen ”fejsade” varandra. Hur skulle de klara den här pressen, tänkte jag. Men båda jobbar lugnt och metodiskt och nervositeten syntes inte. Enligt min mening körde Louise lite safe, med samma torksrygg som hon lagade när hon kom in i tävlingen, medan Jennie var snäppet mer kreativ med äpplen, dill och musslor.

Mästerkockar på G

Men vem skulle chansa hej vilt idet här laget? Det blir tre spännande timmar, som ni redan sett på tv, så jag kommer inte vara långrandig om själva tävlingen.

Sveriges Mästerkock Louise Johansson och Sveriges svar på en ung Ernst Kirchsteiger – Maxililian Moëll.

Louise vann och det var mitt tipps hela vägen. GRATTIS LOUISE (Aftonbladet, Expressen)! Jag tycker du är en värdig vinnare  och jag hoppas att jag får gå och äta på din krog någon gång i framtiden!

Jag och Jessica utan glasögon

Efter finalen, ställde TV 4 och Meter till med en liten efterfest. Mingel, mat, dans och sång med alla deltagare, tv-team och produktionen. Till mat blev det varm korv med bröd och snittar.

Alla kockars favoritmat

Jag vill tacka alla inblandade i detta fantastiska projekt. Det har verkligen förändrat mitt liv och tack vare den här resan har jag hittat hem, kan man säga. Jag saknar er, mina medtävlare och jag hoppas att vi kommer äta oss mätta och belåtna hos varandra då och då under livets gång. Hos mig har ni alltid en stående invitation.

Stor kram
Pernilla’

Och här kommer lite bilder från vår efterfest:

Leif är Nöjd som vanligt

Han fick oss att tala ut – Emil

Erik höll oss i skinnet och sa åt oss vad vi skulle göra

Adam Frimodig, Mille Moëll och Jennie Benjaminsson

Christopher Walken sjunger kupletter

Louise och kamerateamet

Björn Spak och Jessica Frej – alltid glada och goa

Jag (fortfarande övertygad om att Andreas var en mullvad), Åke och ”Mullvaden”

Jessica, Adam och Mille tränar på att skriva autografer

Adam höll ett tal till Louise

Jag och Jessica UTAN glasögon – igen!

Linda ”talar ut” med Matilda Snöwall – producent på TV 4

Sveriges Mästerkock Louise Johansson – när hon är som bäst!

Så var tv-resan slut…men för mig har det bara börjat.   Idag skriver jag mat för bl a  Allers och Allt Om Mat och har rullat igång en exklusiv cateringverksamhet, skriver på två kokboksidéer och har en riktigt stor plan inför framtiden….men den får ni höra mer om senare.

Vill du följa mig vidare kan du gå in och ”gilla” på min FB sida ”Mästerkock i mitt eget kök. Tipsa också dina matglade vänner och bekanta. Där kan vi hålla kontakt och där får du reda på vad som händer på min matresa. Du kan också följa mig på Twitter för lite korta, snabba uppdateringar. Men framför allt, följ med på bloggen så den växer vidare. Och kommentera gärna! Jag gillar att prata mat!

Vill du läsa om hela matresan i Sveriges Mästerkock kan du göra det här. Sveriges Mästerkock – bakom kulisserna.

Vi ses igen!
Stora kramar till er från mig

Pernilla

ps. Det blir en ny säsong säger Leif Mannerström till Aftonbladet.

18 svar

 1. Jag har blivit inspirerad hela serien igenom! sorgligt att den är slut, men nu kanske man kan få lite tid över att ”pula” vidare i köket o testa alla godsaker du lägger ut här på bloggen :)

 2. Ja, det hoppas jag! Bloggen lever ju vidare. Både min och flera av de andras!
  Keep cooking!

 3. Såå glad att Louise vann!!

  kommer sitta rastlös nästa onsdag.
  tur att du har recept och tips så man håller sig sysselsatt.

  Gjorde lakritspannacotta med den svarta färgpastan från the english shop till i kväll…
  gott blev det, tack för tipset..
  hittade inte receptet här längre, men jag har ett fotografiskt minne när det gäller recept…

  1. Hej Christian! ja Vad gör vi nu….:) Skä,mt åt sido. det finns hur mycket som helst. det är ju nu det börjar! Fick ta bort receptet ett tag, eftersom det ska komma i Allt Om Mat, men du är ju en fena på att laga, så det gick säkert bra!

 4. Du är så himla modig och cool, Pernilla. Det har varit en fröjd att följa dig. Det låter så härligt att du hittat hem. Allt gott till dig och familjen. Kram Marie-Louise

  1. Tack Misan! ja, det har varit omvälvande och jättekul! Och roligt att du följt den . Vi ses snart! Kram P

 5. Tack för mycket fint skrivet under dessa 15 veckor som gått. Lycka till med allt. Kram A

  1. tack Adam! Vad kul att du hörde av dig…..kommer sakna er alltihopa:) kram P

 6. Haha, ja shit vad vi har skrattar här hemma åt Per Morbergs lite halvdana catchphrase ”du har så j*vla mycket mat i dig”. Vi tolkar det som en uppmaning att man borde ta det lugnt med lösgodiset och snöra på sig löparskorna några gånger i veckan? Eller?

  1. Hej Erik!
   hahaha, Kanske Per inte är känd fört att vara världens snällaste…men man får ju tolka det hur man vill :)

 7. Hej Pernilla, tack för trevlig blogg! Jag höll faktiskt på dig i tävlingen, kanske för att vi är jämnåriga och det är alltid gött att se starka och duktiga 40+-kvinnor!
  Jag tycker Louise var en värdig vinnare, tyvärr framställdes väl Jennie inte så positivt, sen vet man ju aldrig vad som är redigerat och vad som är sanning… Men jag har dock funderat lite på tävlingsmomenten – tycker du det är rätt att ha t ex att baka tårta som ett tävlingsmoment i kocktävling? Jag tyckte en del rätter i var ganska gammalmodiga och daterade, men det kanske är så att man måste kunna göra omelett med stuvning om man ska bli kock… eller? Hade varit kul att höra vad du som deltagare tycker (om du får lov för TV4 alltså…). Kommer att fortsätta följa dig på bloggen, lycka till!

 8. Hej Magda!
  Kul att du höll på mig i tävlingen och jag tycker nog som du att 40+ är kanon!
  När det kommer till dina frågor:
  Tårtan – ja…jag tycker egentligen inte att det är en kockutmaning…man är nog konditior om man slår sig in på tårtbanan. Däremot ska man nog kunna baka grunder även som kock.
  2) Angående rätterna så är det som du säger, man måste kunna grunderna för att bli en bra kock. Som en ”enkel” omelett t ex. Som i vilket hantverk som helst. Lär dig grunderna, sen kan du bara utvecklas därifrån. Ha det gott och vi ses och hörs på bloggen!
  Pernilla

 9. Du och Jessica är väldigt lika varandra!
  Hejade på Louise så det var kul att hon vann!
  Ska fortsätta följa din blogg. Det går ju bra för dig ändå!
  Lycka till i framtiden!
  kram

Kommentarer är stängda.