Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Surdegsutmaningen – Dag 2 – Nytt bo för Butter&Surkart | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Surdegsutmaningen – Dag 2 – Nytt bo för Butter&Surkart

Print Friendly, PDF & Email

Surdegsutmaningen – Dag 2.

Det här är ett spännande projekt och det ska bli riktigt kul och se om jag lyckas.

Idag hade jag satt alarmet på min IPhone på kl 13.00 och då var det dax att skaka lite i rågsuren och vispa i vetesuren.

Jag tyckte däremot att det inte kändes tillräckligt varmt i skåpet ovanför kylen.

Det här är ett gammalt hus, och det kändes alldeles för dragit i det gamla skåpet, så jag kom på denna lösning…Mitt lilla växthus och sedan placera det i fönstret där det är varmt och soligt och där elementet sprider värme underifrån.

Jag skuggar det, när solen ligger på för hårt så det inte blir 100 grader därinne. Vi får se om jäsningen kommer igång nu. Kanske jag borde sätta dit en termometer….

Jag fick också ett tips på att riva ett äpple och blanda ner i surdegarna för att få igång jäsningen ännu bättre. Det ska vara ett tips från konditorgurun Jan Hedh. Jag blev föresten glatt överraskad över att han är  en Malmöpåg och delägare i Olof Viktors Bageri i Glemminge och konsult till Chocolaterie Les Trois Roses i Malmö. Hans bok om bröd och kaffebröd står högt på önskelistan.

Vi får väl se om det blir surdegsbröd à la Olof Victors i påsk då….

Hej hej

Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

pernillaelmquist
Reply

Hej igen,
Jag tänker prova det nästa gång. Nu verkar det som degarna fått fart.
Pernilla

pernillaelmquist
Reply

Hej Linda,
Vilken av dem rekommenderar du mest?
Hälsar
Pernilla

Ann-Sofi
Reply

Så trevligt att surdegarna fått ett eget litet hus:) Det är lyx att vara surdeg hemma hos dig.

pernillaelmquist
Reply

Hej Ann-Sofi!
Jag tycker att man ska unna sig lite lyx i vardagen- även när man är surdeg. Kanske speciellt då…så blir man gladare:)
Hälsar
P

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.