Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
När vi brassade käk med juryn i Sveriges Mästerkock | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

När vi brassade käk med juryn i Sveriges Mästerkock

Print Friendly, PDF & Email

Min resa i Sveriges Mästerkock tog slut förra onsdagen. Jag åkte ut på ett hjärnsläpp när jag stekte chapatibröd i olja och inte i torr pannan. Det kändes inte alls roligt, men samtidigt fick jag en väldigt minnesvärd sorti från programmet, med Leis tårar i bagaget och en hel massa känslor hos både mig och mina mästerkocksvänner. Det svallade t o m bland kära vänner i produktionen och jag kunde inte få ett bättre farväl.

Leif Mannerström preppar laxcarpaccio

Samma kväll som jag åkte ur tävlingen, ställde produktionen till med fest för oss all och även jag fick följa med på den. Vi åkte hela högen till Markus fantastiskt fina restaurang Winterviken, där jag och de som var kvar i tävlingen fick laga en stor buffé tillsammans med de riktiga Mästerkockarna Mannerström och Aujulay.

Louise Johansson och Jessica Frej håller koll på Markus Aujulay

Det var otoligt roligt att få “brassa käk” ihop som Mannerström sa och alla blev tilldelade uppgifter i det stora restaurangköket. Mannerström och Åke fixade en laxcarpaccio och en laxterrin (om jag minns rätt) Jag och Adam hackade grönsaker och skalade lök. Var var båda bland de första att vinna lök-hackartävlingen i Gävle, så nog var vi proffs på det alltid.

Åke Lithén och Leif preppar ikapp

Jenny hjälpte Mannerström med fond och Jessica och Louise lagade Tiramisu. Jag gjorde en ljummen medelhavssallad med papriork och aubergine och till detta smuttade vi på lite skumpa för att fira.

Markus instruerar om  biffen

Visst kändes det lite tråkigt att veta att jag inte skulle återvända till tävlingens nästa moment, och så här i efterhand hade jag planerat att laga en rockn´rollburgare till mina två tonårskillar Niklas och Kalle. Nu finns det receptet här på bloggen och en ännu bättre variant kommer i Allt Om Mat nr 8. Så visst fick jag plåster på såren.

Vad kollar kockarna på?

Killarna var dock lite småsura att de inte fått möjlighet att åka till Stockholm och besöka Mästerkocksstudion i Nacka.

Adam Frimodig i prepptagen

Det var i allafall en fröjd att se Mannerström och Markus brassa käk, och bara att vara med dem i köket och studera dem, gjorde att man lärde sig små trix och fix. Som att spruta olja på plattan för att snabbt få grytan att koka….den kände jag inte till innan.

Fint tal från Mannerström

När hela buffén var färdig, serverade vi den till produktionsteamet som åt med glad aptit. Vi fick också möjlighet att se premiärprogrammet tillsammans och det var oerhört kul att se hur Sveriges Mästerkock skulle komma att se ut. Jag t o m stod där och undrade vem som skulle lyckas och komma med i programmet….tills jag insåg att jag ju redan visste det. Så spännande var det!

Finlands version av Åke…

Vi åt ock drack och Adam höll ett litet tacktal till produktionen från oss deltagare och Markus höll ett tal från juryns håll. Vi fick tockså besök av den “Finske Mästerkocksversionen av Åke…

Glad, mätt och lite sorgsen

Det var en otroligt mysig kväll och samtidigt sorgligt, eftersom jag visste att jag inte skulle återvända till Mästerkocksstudion igen.

Adam Frimodigs mörka sida….

På väg hem, visade min kära Mästerkocksvänner sina rätta jag….

Hur Louise än försöker…detta är det farligaste hon kunde komma upp med

Idag åkte Jessica ut ur programmet och jag vet hur det känns. Men som flera av oss går hon vidare mot fler spännande uppgifter och ni har inte sett det sista av henne:)

Go girl! Jessica Frej hänger inte läpp för att hon åkt ut

Kram på dig Jessica och lycka till!

Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Madeleine
Reply

Vilket härligt avslut du fick med gänget! :) Programmet är förstås inte detsamma utan dig, men dina mot/medtävlare verkar vara sympatiska människor så jag tittar ändå… ;)

Fin bild på dig!

Kramis!

pernillaelmquist
Reply

Tack tack! Ja de är ett härligt gäng som blivit vänner för livet. Vi hade en riktigt rolig resa ihop.
Kram
P

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.