I gårdagens Sveriges Mästerkock, föll jag på mina brö´n. Mina chapatibröd alltså. Jag kan bara skylla på hjärnsläpp. Sånt händer i köket, men det var ingen rolig upplevelse att åka ut på ett par bröd.

Kanske kommer jag grubbla på dessa bröd i resten av mitt liv. Kanske kommer de små futtiga bröden jaga mig i mina mardrömmar….eller kanske inte. Mannerströms tårar var mitt kvitto på att jag gjort något riktigt bra och jag ser det som en vinst!

Därför gör jag som man gör när man ramlat av hästen första gången – det är bara att sitta upp igen.

Varsågoda….

så här LYCKAS du med chapatibröd!

ca 10 bröd

2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl naturell (gärna turkisk) yoghurt

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda mjölet och sikta det i en sil ner i en bunke.

2. Blanda i resten av ingredienserna och blanda till en deg.

3. Knåda degen smidig på ett mjölat bord.

4. Dela degen i tio små bollar.

5. Kavla ut tio tunna bröd i t-fat-storlek.

6. Värm en TORR panna.

7. Stek bröden i TORR panna. ca 1 min på varje sida.

Till dig som inte sett Sveriges Mästerkock – jag åkte ur tävlingen på att jag stekte mina chapatibröd i olja. Här kan du läsa om det äventyret och varför.

Jag säger som Madonna (och säkert någon före henne) Det är inte på framgångarna du utvecklas utan på dina motgångar.

Hej hej
Pernilla

4 svar

  1. Tack för receptet på dessa förbaskade bröd som fick dig ur tävlingen,väldigt tråkigt för oss tittare som gillade dig.
    Måste själv pröva göra detta bröd nu när du satt in receptet.

Kommentarer är stängda.