Äntligen! Jag har väntat i två veckor på att solen skulle skina och att det skulle bli något som liknar sommar. Idag strålade solen från en klarblå himmel och det var fem grader ute. Men som man säger ”Det syns inte på bild”.

Min fotografkollega Peter Erlandsson och jag skulle fotografera ett reportage som jag döpt till ”En dag vid vatten”. Vad packar man ner i strandbagen eller i picknickväskan när man ska tillbringa en hel dag vid, stranden, båten, sjön eller på bryggan?

Peter i farten

Om man tittar i min kylväska på sommaren, så  hittar man några måsten. Smoothie, wrap, en sallad och en kladdig kaka till kaffet. Enkla, somriga och goda rätter som håller dig glad hela dan.

Jag har förberett mig under två veckor. Planerat mat, provlagat, fixat stylingprylar och väntat på solen. Och idag tittade den fram!  Men eftersom det bara var fem grader ute, så skippade vi stranden och fokuserade på bryggan.

Kladdiga muffins

Vi bestämde oss för Västra Hamnen i Malmö, nere vid båtarna på bryggorna. Faktum var att vi hittade en riktigt härlig plats i lä, som fick agera dagens kök.

Utomhusköket i Väster Hamnen

Det behövs en mängd prylar, när man ska fotografera mat en hel dag. Inte bara maten utan alla stylingprylar. Och färska kryddor och fräsch sallad, när den börjar slokna, Vill man piffa till maten kan man pensla lite med olja, så glänser det lite extra.  Nästa gång blir det en shoppingvagn!

Smakrik couscoussallad

Jag satsade på färgrant och somrigt för att försöka fånga stämningen en dag i juli trots att det är en dag i mars. För er som inte vet det, så har de flesta veckotidningar och magasin en pressläggning på ca två månader, vilket innebär att man måste göra jobben minst två månader innan tidningen kommer ut. Kan vara lite knepigt att få till sommar i mars, men jag tycker vi lyckades.

Hälsowrapps

Reportaget kommer i Allers i juli, där jag kommer presentera fyra olika menyer i fyra nummer. ”En dag vid vatten” blir det första och det kommer ut den 7 juli. Då kan ni också hitta recepten. Fram tills dess, får ni en liten sneakpeak på matbilderna som jag tagit. Peters proffsbilder kommer i tidningen.

Jag måste säga att vi har haft en kanondag och att det verkligen kändes som sommar, när vi satt där på bryggan och drack kaffe och åt muffins!

Soliga hälsningar!
Pernilla

Foto:Pernilla

2 svar

Kommentarer är stängda.